Синьото око се огледа
в огледалото
и заплува
като лодка
огледалото в синьото море.
Синьото око се огледа
във водата
и завидя
синята вода
на чистотата извираща отвътре.
Синьото око се загледа
в ледовете
и затопи се
ледът
бистротата си да покаже.
Синьото око се огледа
в небето
и откри
дълбокото
по-дълбоко от море.
© Стоян Всички права запазени