Сирашко писмо
Мила моя мамо,
ти самичък ме остави...
Бил съм месец само,
хвърли ме, забрави!
Твоето детенце
взеха в детски ясли
и за да не хленчи -
биха го - да расне!
Знам, не си виновна!
Ти сама била си...
Ала тъй отдавна
мисля... вместо в ясли
нямаше ли, мамо,
по-добре да бъде
да си бяхме двама,
в трудност да пребъдем?!
Мисля ли, мечтая,
ала теб те няма
да ми видиш края
в тая детска яма!
Искам да те срещна
горе - на Небето,
и да те погледна, мамо...
Аз, Детето
© Даниела Тодорова Всички права запазени