СИЯЙНА ЗВЕЗДА
Честит рожден ден на дъщеря ми Зорница!
Мое мъничко, русо момиче,
мое ласкаво, мило дете,
във косите ти здравец ще кича,
твоят път ще разчиствам с ръце.
Мое малко, слънцелико момиче,
с душа на росна трева,
в света най-бързо ще тичам
пред тебе, Сияйна звезда.
*Стихотворението е написано през 1998 година.
© Латинка-Златна Всички права запазени