13.06.2017 г., 21:56 ч.

Скапаното общество 

  Поезия » Гражданска
266 1 1

СКАПАНОТО ОБЩЕСТВО

 

Нещата днес изглеждат коренно по-други.
Днес всеки търси своите права!
Изглеждат иначе и нашите съпруги...
И в къщи има нови правила...

Претенции се чуват даже от децата.
Оспорва се роднинския шамар.
А щом без слушане се качат на главата...
Остават на пороците другар!

Погледнем ли дълбоко в Обществото,
ще видим ние скапания зар...
А без съчувствие и скарани с Доброто,
ний все ще лъжем, като на пазар!

И свикнахме да нямаме добри задачи.
Да цицаме от чуждата хазна.
И всеки етнос, чуждо гледа да откáчи,
И да яде от чуждата храна!

И всеки тука иска от раз да богатее!
А без грабежи, става ли това?!
Фалшиви знамена, навсякъде ветреем.
Най-много са лъжите, на глава!

Жените ни почнаха вече да се стискат
и раждат вече само по едно,
вместо любов, те само бонусите искат,
и често нямат даже капка свян!

А и мъжете ни обърнаха резбата,
и влезнаха във групата жени!
Живота просто ни притиска по ребрата
И работата ни се освинѝ!

Единствено сега си търси ме правата,
а за задачите не ни боли,
за първенство си блъскаме главата,
а загубете кой ще ни плати?!


15.12.201 София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??