20.01.2007 г., 0:29 ч.

Скитник 

  Поезия
517 0 10
Свети лампата в мрака
и до нея скитник един
опитва се на пръсти да я стигне,
да получи топлинка....

Той бездомен и отчаян,
прогонен от външния свят,
в моята душа образ нажален си извайва,
всеки път щом срещне злина...

И питате се кой е той?
И чудно ви е как живее?
Това е нашият живот,
който ние си чертаем всеки ден.

И чудим се:"Защо ли гасне?"
И странно ни е,че ни боли...
Живота наука е прекрасна,
ако в себе си му изваем по-красиви очи....

© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??