Не знам какъв магьосник ще е този,
който ще успее да ме върне в мечтите,
ще се нуждае от вълшебства и от много рози
преди да се погледнем в очите.
Не знам какъв ще бъде тоя рицар,
който ще убие всички дракони пред вкъщи,
ще са му нужни много, много скици
за лабиринтите на същността ми.
Дори и някой принц не би успял
нито с чар, нито с трон, ни с целувка
да ме събуди под предпазния воал
в който ме завиха всички сто сбогувания.
Заключих се сама в кулата.
Ако ще идваш, нека да е в полунощ,
не мога да ти обещая нежности,
донесла съм си само скоч.
Омръзна ми от прямости и обещания,
всичко в стаята е в лед,
за това не ми носи и отчаяния.
Аз имам. Сипи си и едно на теб.
А после си ме имай, както искаш,
внимавай само със студа, до небесата е,
Каквото можеш разтопи и взимай
и ме остави сама преди зората.
По пладне в кулата се пълни с вълшебства,
тогава за момент отпадат ми оковите,
но ако ме видиш зад решетката
ще пожелаеш ти да ми ги сложиш.
А пък ръцете ми са вече целите в рани,
ще ти е нужна жива вода,
а аз не вярвам вече в обещания,
не подлежа на спасяване. Тръгвай.
Сега.
© Авелина Всички права запазени
"Аз имам. Сипи си и едно на теб"