Тя е мъничка, но игрива
и е доста закачлива.
Пъргава е знай в гората,
по клоните и на земята.
Рунтавата и опашка има
една важна роля всяка зима-
на одеало за спокоен сън
и да я пази от студа навън.
Пролетта винаги е време,
от скритите жълъди да вземе.
С орехите, бърза е за двама
и от нея по-ненаситна няма.
По дървото смело се катери
свежа храна да си намери.
Затова и всяко дете я обича
и пухкава ............ я нарича.
© Весела Найденова Всички права запазени