Сигурно съм от онези, скритите принцеси,
ми то не може пък съвсем да съм без потекло!
Сега шъ кажете, че треска мъ е тресла,
ма много ми съ спи във балдахиново легло!
Е, верно, че на бал ни съм одила нивгъж,
ма що бутилки съм обърнала с текила,
а и обуфката губùла съм си еднъж,
когат като казак до смърт съ бех напила.
От тънките обноски хич пък не отбирам
и у културни работи ни съ намесвам,
мъ може да съ каже, че ода на корида
когат на село ме подгони бùкът бесен.
Пъ качества аз имам за принцеса много,
обичам да мъ глезът и да спъ да късно,
да съда мога справедливо, ама строго,
изтънчена съм -
срещу текила шъ склоня и да съ бръсна!
© Таня Донова Всички права запазени
http://www.leeneeann.info/blog/?page_id=316