Монолог
Аз всеки ден изгрявам,
колко скучно,
не покажа ли се,
има рев
и търсят ме неистово нахални
със камери и с лампи
всеки ден,
а крия се дълбоко между бури
и пак реват,
изгарям ги до въглен със пожари –
отново недоволни,
отново - рев
Ще пусна атомните бомби
и ще им създам война!
Жужът си долу
дребни твари
мравки, хора,
все едно!
За разнообразие ще сделам
грандиозно нещо Аз
война!
Това е моето решение!
Ще подновя света
© Румяна Друмева Всички права запазени