Мамо, искам аз да ям!
Нека сладки да направя,
после с теб да ги изям!
Знаеш, мога да се справя,
нали вече съм голям!
Към яйцата ще прибавя
малко захар, брашънце,
тънко блатче ще направя
със точилка и ръце.
После с формичките, мамо,
ще изрежа сърчица,
а за теб - сърце голямо,
вместо малки колелца.
Ще поръся сърчицата
с малка щипчица любов
и във фурната загрята
щом ги сложа съм готов!
Да ги хапнем, мила мамо,
заедно със мен ела!
Твоето сърце голямо,
с моето в едно се сля.
Николай Димов
© Николай Димов Всички права запазени