Усещам аромата на треви.
На рамото ми мъничката спи.
Дете невинно е затворило очи.
Сред ореол с небесните лъчи.
Докосвам плахо водопада от коси.
Усмихваш се щастлива във съня.
Там в девственото място на мечти,
огрян от твойта светлина вървя.
Душата ми лети сред облаци звезди.
Със щастие от цялата Вселена.
Светът е станал малък, само аз и ти.
Любов, която свише е дарена.
Запява тишината с твоето гласче,
отворени са дверите на Рая.
Аз шепна към безкрайното небе:
Сладко спи, мъничка моя.
© Гедеон Всички права запазени