Колко е полезно, Славко
от урока нов разбра
и намисли - за загрявка,
вместо някаква игра
или вкъщи да седи,
днес дърво ще засади.
Па запретна си ръкави -
дупка в двора изкопа,
а донесе дядо Слави
пък фиданка от липа.
Корена ú с пръст зариха
и поляха я - е, да -
малко се поумориха,
ала струва си труда.
Като порасте голяма
Славко с гордост цял живот
ще си спомня - с дядо двама
как садили са дърво!
© Борко Бърборко Всички права запазени