Живи са, живи. Вече пътуват.
Явно са страдали тез самодиви.
Едната - видимо съществува,
а другата просто няма сили.
Празник бе вчера, а днес в метрото.
Как до почивката ще оцелеят?
След купон могат само роботите.
За тези, прогнози да дам не смея.
Цветята явно във тор са расли.
Вонят и двете със страшна сила.
Гримът размазан, всичко е ясно,
дори се питат къде са били.
Работен ден е, а във метрото,
две самодиви пуфтят и сумтят.
Едната е позабравила облеклото,
а другата е взела и чуждо за път.
Празник бе вчера. Днес - равносметка.
Мъжете снимат тоз парадокс.
Душата ми иска бронежилетка,
а двете вече започват бокс...
© Валентин Йорданов Всички права запазени