Грациозна и красива,
Във пирует се вихри тя.
Слънцето в косите скрила.
Тя е пленителна жена.
Залата е пълна фурна.
Няма празно място даже.
Музиката страстно - бурна
всеки сладко ще размаже.
Зрителите запленени
и да мигат чак не смеят.
Статуи са вкаменени
след доста сложния фует.
Тишина. Аплодисменти.
Нестихва бурната вълна
към балетните фрагменти
на грациозната сърна...
***
Танцът отдавна е свършил.
Залата е вече празна.
Почива балетния стил
без пачка официална.
Без палци, с рани в краката
остана на стола сама.
Единствени са цветята
лекарство за тази душа...
© Кремена Арменчева Всички права запазени