30.09.2021 г., 11:55 ч.

След прочит на Есенин 

  Поезия
801 2 3

 

 

     "С мисълта, че ще бъдем безсмъртни

      губим срам и живеем без ред..."

 

 

      Откакто буквите научих се да сричам,

      откакто се научих да обичам,

      а после сняг в косите си видях

      посипани като със прах,

      едно разбрах:

      за младите петдесетгодишните са стари,

      за старите петдесетгодишните са млади.

      Във Библията Бог е казал

      и безпристрастно е показал -

      животът е за години седемдесет,

      където има сила са осемдесет.

      Колко далече на младите това се струва

      и без много да му умуват

      пилеят ценните години

      докато живота бързо мине.

      Идва ден, когато се питат:

      "Какво сме направили?

      Как сме можали?

      Но горчивата чаша е вече изпита,

      да се върне часовникът никак не може -

      механизмът се оказва доста сложен.

      И понеже живеем без ред

      има толкова мъка навред.        

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??