С една млада дама (грамотна и пряма)
започнах на тенис игра.
Без никакъв бекхенд и с лошия форхенд
на корта до нас - вечерта.
Тя бе в синьо-черно, с екипче модерно,
с кафяво-зелени очи!
Изглеждаше трудна - достойна и умна,
с естествено едри гърди!
Тя удряше здраво (страхотно направо)
волета и смач подир смач!
Аз млатех ужасно - и в ляво, и в дясно -
по мрежата целия мач!
Взех много да падам и яко да страдам
от нейния страшен ретур!
И с мойта лопата - смених си захвата
към този опасен сладур;
Започнах да сричам, че хич не обичам
да бия… красиви жени.
Че с всички момета с по-дълги крачета
аз винаги падам… Уви!
И моят план случи със тази… Белучи,
подейства и станах за смях!
За час ме разбиха! - На нула ме биха!
Престанах да мисля за грях.
След тениса с нея… аз вече не смея
с момета да почвам игра.
Избягвам на корта - девойки от сорта
на тази… Жестока жена!
Юри Йовев
Септември 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени