Следващото лято
Да, може би отново ще е лято
и пак ще има звездни нощи и щурци,
но има ли значение това, когато,
ръката ми ти няма да държиш...
Да, отново ще има влюбени на морето,
ще има топъл пясък и весел смях,
ще се обичат, ще танцуват под небето,
но ние няма да сме едни от тях...
Да, отново ще има залези романтични
и четири стъпки ще заравят вълните,
ще има любов, страст, но ще е различно,
защото нашето място ще е празно на скалите...
Да, може би ще има кръчми и таверни,
нежен блус, наздравици пенливи,
и някоя друга двойка любовта си ще намери,
там където ние бяхме най-щастливи...
Отново ще има слънце и тела изгорели,
а вкусът на сладоледа ще е с дъх солен смесен,
отново ще има шарени бански и летни афери,
просто няма да има танцуващи на нашата песен...
Да, пак ще е весело и пак ще бъде лято,
за останалите нищо няма да се промени...
А нас едновременно ще ни разсмива и разплаква,
споменът за най-неповторимите ни дни...
© Радослава Михайлова Всички права запазени