СЛОНЧЕТО И МОМЧЕТО
(закачка)Аз съм лошо слонче
(без хоботче) -
стъпках с тромави крачета
душата нежна на момчето.
Момченце, моля те, не се сърди,
защото първо ти -
едно забързано дете,
се спъна в моето сърце.
Аз просто много исках
тебе също да те заболи -
по-справедливо е, нали,
когато заедно пищим:
"Боли... боли... боли..."
Детето пак намусено мълчи.
Момченце, мило, но защо?!
Какво се случи пак, кажи!
Както винаги играчка-плачка
Или може би отново стачка?
Момченце мило, не плачи...
Виж, аз първа правя крачка,
а ти като момче голямо, ми прости
и бузката ми целуни.
юни 2006г.
СЛОНЧЕТО И МОМИЧЕТО
(закачка)Слонче лошо, чакай, спри,
не се разбрахме с тебе май,
забъркахме се в тези весели игри.
Аз казах само "Целуни ми бузката",
а ти с хоботчето свали ми блузката.
Към гащичките не посягай,
защото съм свенлива -
ще те ухапя и ще бягам!
юли 2006г.
© Юлияна Всички права запазени