(по почти действителен случай) ;)
В едно нерегулирано кръстовище
подала бях сигнал за ляв завой,
когато зърнах някакво чудовище
отдясно да се носи с рев и вой.
Погледнах вляво - никакво движение,
предимство - на чудовището вдясно.
Изнесох се напред, със намерение
шофиране да демонстрирам - класно!
Едва секунда-две се колебах.
Какво се криеше сред воя и дима?
И мечка страх, а мен - не страх!
Ще тръгвам, рекох - де ми бил ума?!
Потеглих - газ, свистящи гуми.
(добър шофьор - нахалство плюс талант)
И в огледалото видях... не, нямам думи!
Прекършен полет на летящ трабант!
© Мая Попова Всички права запазени