Случва се
Случва се да бъда отвратителна
и безмълвно ледена. И мнителна.
И крещяща думи обвинителни.
Случва се понякога. В мечтите ми.
Случва се да бъда поразяваща.
Да съм с две лица, еднакво мамещи,
некървяща и саморешаваща.
Случва ми се. В сънища незнаещи.
Понякога сънувам във мечтите си
и не съм залостена отвън във мен.
И се случва да съм без сълзите си.
Случва се да ги преглъщам. Всеки ден.
© Владислава Генова Всички права запазени