На тези слушалки
коварната дрога
от децибели,
гълтат децата
до изнемога
още от малки.
И тоз бумтеж непрестанен
в ушетата нежни,
им пробива мембраните
и превръща ги на решето.
Ала додето
тъй слуха си линчуват,
ден ще дойде единствено
глухотата си само да чуват.
© Вълчо Шукерски Всички права запазени