В летежа ни космополитен
към Глобалното,
разбиваме си катастрофално
Националното.
Традицийо, кураж! -
твоите останки
ще рециклираме
за ... амбалаж.
А Ботев, Вазов, четивни да си опазим,
а и от кремиране,
на операция да ги подложим
текстуална -
за адаптиране.
Така ли пред света ще се легитимираме?!
© Вълчо Шукерски Всички права запазени
Добре си го казал