Слънце на Коледа – така нетипично –
свежият вятър навява копнеж!
Разхождат се майки с деца и с колички.
По стъклата липсват рисунки от скреж.
Нетипично време, но типично какво е
в този модерен, но и назадничав свят?
Коледа трябва в душите да грее
не само, красивите елхи да блестят!
Отрупват трапези, реклами, безбройни,
магазините търсят клиенти с пари.
Витрините кичат се от стоки – пробойни –
невъзможна пред тях е думата „спри”!
А народът копнее – как да си скъта
трошица парици при болест – за лек.
Как да се топли във зимата скъпа?
За миг да се чувства пълноценен човек!
Ех, че парично време настана!
И Коледа хапва от нас като звяр!
Дали в торбата, от живота продрана,
ще намерим останал коледен дар?!
20-12-2016 г.
Д.В.
© Десислава Вълова Всички права запазени