Смарагдовата светлина огряваше телата им
Така преплетени от седем дни
Не помнеха кой месец е
Просто се обичаха
Прегърнати
Вдишваха топлия въздух
Разтлал се по пясъка
Раменете им се докосваха
Хванати за ръце
Втренчили поглед в звездите
Луната погали лицата им
Така щяха да се обичат
още седем дни
А след това?
След това той щеше да отиде при жена си
А тя при звездите
© Любов Никифорова Всички права запазени