Съдбата една
на общество без душа,
без земни устои и твърди недра,
насъсква човек
без път, през мъгла,
да води безсмислена, смешна борба:
батман срещу супермен,
пенсионер срещу гамен,
мега акула срещу крокозавър,
нежен еднорог срещу напомпан кентавър,
джипове срещу велосипеди,
саможивляци срещу всички съседи,
фанатици срещу лумпени,
слънчогледи срещу пумпали.
И за финал - Сган срещу Сган...
Готова да стане на Молох курбан.
Без собствена мисъл, без капчица свян,
върви към смърдящия адски казан,
с глъчка и песни на общия плам.
Щастлива тълпа -
в свят чужд, неразбран,
хвърляща в огъня своята сила...
едничък живот пропилян.
© Александър Митков Всички права запазени