"Ти не ме оставяй да загина,
Господи, преди да съм живял!"
Атанас Далчев
Не умея да бъда щастлива -
осквернена, низвергната е душата,
на отчаянието предала се,
безмълвна, без сълзи, ридае горко,
обрекла се на смъртно забвение.
Не умея да бъда щастлива -
небето беззвездно срути се
и порой страшен ме повлече
към тъмни, черни бездни,
при мъртви, грозни птици.
Не умея да бъда щастлива -
не ще оставя диря след себе си,
между четири стени заключена,
без прозорци и врати притихвам,
за да дочакам тихо края.
Не умея да бъда щастлива!
© Айше Рубева Всички права запазени