Социализиран самотник
Вземам телефона си в ръка,
приплъзвам с пръсти по екрана.
В миг отваря се една уста...
потъвам в една страна мечтана.
И безброй снопове от светлина
на пейзажи и усмихнати лица,
омайват ме със красота и ведрина,
пъстри като великденски яйца.
Една мелодия, моя и любима
ме събужда от този миг красив.
Изниква на екрана, отвъд океана,
мой близък и приятел, тъй учтив...
Превъртайки като на покер автомат
сменям писания, картини и реклами...
А очите жадно преглъщайки отпиват
жадуваната красота за душа ми.
Някой от реалността, който е видял
множества истории от други светове,
открива във видео, това което е мечтал
и гледам аз в забрава като че от векове...
В търсене на любовта избирам
да докосна хора, надежди и съдби.
Сърце ми ги приема и не разбира,
и наивно, и самотно си скърби.
Прекарвам времето си с телефона...
минават неусетно много часове.
Но разбирам, че не мога да запълня
с екрана моята дупка в сърце.
09.02.24г.
© Митко Бургазов Малчо Малешков Всички права запазени