Софус
Умираме и никога
не ще да отнесем
дори скръбта на близките
във гроба.
Животът - приказка,
облечена във бяло,
е царица само любовта.
Умираме понякога със мигове
и дълги в тях минутите изглеждат,
дори дълга изпълнен,
ценен в мига на вечното,
е някаква прашинка
сред хиляди безкрайни
пясъци в пустинята
от прашни пътища.
© Елеонора Миладинова Всички права запазени