СОНЕТ
Земята все ще се върти.
Животът ще си продължава,
а ние с тебе - аз и ти -
все чужденци в една държава.
Където огън е горял -
остава тлееща жарава.
Животът зъл, освирепял,
напред върви и продължава.
Не давай обичта ти чиста,
крака враждебни да окалят.
Да свети тя в очи лъчисти
и силата й да те сгрява.
Надежда всяка остави,
с неизбежното се примири.
© Анка Келешева Всички права запазени