Сонет
Може би ти си влюбен във друга,
може би ти за друга тъгуваш
и за нея са твоите устни,
до които не ще ме допуснеш.
Аз поисках за миг да отнема
любовта ти към нея за мене
и получих единствено мрака
на очите ти – тих и нечакан.
И не зная защо все не мога
да ти кажа, че толкова много
те обичам, че ти си за мене
като срещната нова вселена
и защо ми отнемаш покоя
щом не можеш да си само моя...
© Елка Тодорова Всички права запазени
Нека да не подвеждаме читателите.