Дотегна ми от този свят!
Не искам да продължавам да живея
в това общество изгубило своя цвят,
в което само ако съм зла ще оцелея.
Там, където всеки живее сам за него,
не го е грижа за ближния дори,
и с гордост брани своето огромно его,
а потъпква чуждото, дори и в огън да гори.
Днес да си добър е считано за срамно,
защото човекът е изгубил свойта жал.
Богатият от бедни краде безсрамно,
а обществото ни е цялото във кал.
Омръзна ми от дребни тарикати,
които мамят, а се правят на добри;
душевно бедни, на пари богати
- те дишат и живеят само за пари.
Дотегна ми от фалша! Лицемерието
е издигнато на пиедестал,
а добротата и доверието
отдавна тънат в тиня и кал.
Омръзна ми от любовта дори,
вече и тя е пошла, краткотрайна.
Сърцето ми от възмущение гори!
Днес само човешката глупост е безкрайна.
© Татяна Всички права запазени
Край на спама