СПАСЕНИЕ
Едно очакване за нещо ново,
неизживяно още досега,
във мен мъчително се бори
и стяга моята душа.
Луда ли съм?!... Или полудявам?!...
Не мога. не мога аз да разбера.
То в сърцето ми говори:
да обичам, да жадувам, да простя.
Да простя за минали обиди,
да забравя болката, скръбта,
да обичам с нова сила
и теб, и хората, света.
Да повярвам, че със мисълта си
мога да спася света
и докрай да се преборя
с демона и жестокостта.
И как ми става леко, леко,
отслабва болката у мен.
И аз притихнала очаквам
да дойде този ден свещен.
© Анка Келешева Всички права запазени