Заливай ме с пречисто обаяние,
със свежа светлоблага красота.
Запалвай в мене сладкото желание
към тебе да вървя безспир с мечта.
Променяй непринудено света
в посока по-надеждна и по-нова.
Съдба бъди ми, искрена звезда -
спасителка от бездната сурова.
Аз дълго пих от сивата отрова,
която даваше ми самотата,
но ти прие ме пак и е готова
със вяра да обича теб душата.
Отново нежността ти ме спаси,
ти мой живот, любов и смисъл си.
© Асенчо Грудев Всички права запазени