27.08.2024 г., 19:40 ч.

Споделеност 

  Поезия » Любовна
76 1 0

 

Две очи и топли устни,
две ръце и две звезди,
мога ли във мрака да ги пусна,
щом душата ми така гори?!

 

Думи споделени,
път, криволичещ, но един!
Мислите са вдъхновени,
желани срещи под небосвода син!

 

Вълни и облаци до хоризонта.
Слънце, гларуси, мечти!...
Душата усеща се свободна,
нещо случва се, нали?

 

Дом, уют, вечеря с нежност.
Два погледа се срещат във нощта.
А във тях ето я - безбрежна,
таз кралица Радостта!...

 

И думите притихват сякаш,
безсилни, слаби и блажени,
устните са изморени някак,
имат сили само да целуват!...

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??