Спокойствие в дните ни липсва
стресът животът ни изтисква
забързани в луда надпревара
уж човек прехраната да си изкара.
Но наистина ли имаме нужда от толкова много
че наказваме дните си така строго
да удовлетворяваме натрапени ни нужди
загърбвайки нашите за чужди.
Какво наистина ни трябва
признание пари и слава
или малките простички неща
любящо семейство и малко тишина.
© Борислав Стоянов Всички права запазени