30.08.2022 г., 20:16 ч.

Спомен за българката 

  Поезия
326 2 9

 

Родих се - капчица сол

между две полушария.

Светла, волна вълнå

в древен български стан.

Дива бях.

Силна бях.

И ръцете ми знаеха

да се смеят. А плачеха с горда печал.

Бях красива и символна.

Белонога и вакла.

Знаех приказки тайни.

И бълбуках в чешми.

Ала някой жестоко

          или просто нехайно

чистотата прозрачна

          с груби пръсти изтри…

 

© Мариела Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??