Варшава днес танцува полонеза.
Носталгични звуци и любов
раздавам
от душа на моята Родина.
Тичат кадифени мисли
по чернобелите клавиши...
Живеят моите дни и нощи
между паузите на тишината.
Париж дочува кратки стъпки
и Сена ми нашепва сбогом.
© Стойчо Станев Всички права запазени