СПОМЕН ЗА МАСЛИНИ
Помниш ли, маслинена гъркиньо,
оная вечер през април,
когато си поисках да те имам
поне за миг,
повече и от разискреното вино
под шепота на младите асми,
току-що разлистили момичета,
повече и от небето синьо
с всичките си парещи звезди?
И после се разминахме,
богиньо -
ти със облаците си отиде,
а моят вятър стана тих
и безимен
като непроочетен стих и
спомен за маслини...
© Ангел Веселинов Всички права запазени
Поздравления!