През прозорец затворен можеш да гледаш,
можеш и в транс да стоиш.
Мисли напиращи в пъстрата есен,
подтикват те с тях да гориш.
Стоиш си и гледаш, пушиш цигара,
отпиващ глътка кафе.
И пак си отнесен на последната гара,
където получи криле.
Срещата сладка с красиво момиче,
жената на твоите мечти.
Онази която побъркваше дните,
обичаше с теб да лети.
Онази с усмивка, като на цвете,
поникнало в ранни зори.
Онази която заспиваше с тебе,
която в душата гори.
Отпиващ отново, с димяща цигара,
поглед вперен в простор.
Спомен след спомен в кафената пара,
напират за болезнен обзор.
Хайде сега, подсуши ги очите,
било каквото било.
Отиде си тя, отминаха дните,
но взе ти едното крило.
© Иван Иванов Всички права запазени