Спомени, спомени -
кратки истории:
петлета от захар и мигове
по витрините стъклени,
бавно топящи се
от детско желание.
Спомени!
Мигове, мигове:
кратки илюзии;
мъртви планети без орбити;
сладост по устните
от целувка с любимата;
карамфилени феникси.
Мигове!
Спомени, мигове -
нетленни кокичета,
изгубени по терминалите -
върнете се в мислите,
във пламъка огнен,
във чашата с вино.
Върнете се!
© Михаил Лазаров Всички права запазени