Нека не питаме защо,
защото хилядите ни въпроси
отекнаха в бездната
на собствените ни съмнения.
Протегна ли ръка в безкрая?
Докосна ли с нея Нищото?
Сля ли се силуета ми със вятъра,
нашепващ тихо твоето име?
И какво от това, че е празно?
Нима празнината не е съществена?
И какво от това, че океанът син
превърна се в черна лава?
Намери ли смисъла
в стръкчето увехнала трева,
прегазено в краката ти?
Нима не осъзнаваш,
че стъпчеш ли я, тя не умира?
И всеки звук, и всяка мисъл
отвеждат ме в лабиринт…
На кръстопът между живота и смъртта,
осеян с табели „липсваш ми”.
Губя се бавно, умишлено,
в сенките на моите кошмари.
Призовавам всяка нощ в съня си
феята, отнемаща страданието.
Клавиши черни на пианото
създават мелодия сладка и омайна.
Потъваш бързо, страх те е…
Не осъзнаваш, че умираш.
© Теодора Всички права запазени