7.09.2015 г., 20:12 ч.

Спонтанно 

  Поезия
354 0 1

Четирдесет и пет не е лъжа,

а казваха, че толкова ни стигат.

Ако духът си гледам, то греша.

Цифрите напразно ми се вдигат.

 

Мама честити ми, за кураж.

Синът - ми честити от уважение.

Четирдесет и пет години стаж,

а аз уви, съм пак на заколение.

 

Изпуснах от живота много аз.

Синът ми се избръсна без да видя.

За бъдещето давам си кураж,

но можа ли куражът да се свиди?...

 

Четирдесет и пет са вече скраб.

Аз вече мисля само европейски.

В този луд и безграничен свят,

робувам на закони Пеевски.

 

Господ за смирение шепти.

Смирен обаче, няма как да бъда!

Имам само две очи,

но това не значи, че съм мъдър.

Виждам, отразявам и боля.

Болката си как да разиграя?

Всички са нестихваща вода.

Интересът, пътища чертае.

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За съжаление, Валентине, това е нашата жалка реалност, на която краят не се вижда.Творбата ти е много истинска и много болезнена.
    Финалът ти е живата истина!
    Поздравявам те за твърдата ти гражданска позиция!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??