Поспорих със дама аз днес
какво е любовта във живота.
Задълбали във спора, та чак до нощес,
стигнахме до вярата, кръста, Голгота.
Спореше нервно, потропваше с крак -
противоречива, злобна, надменна.
Разголена, пищна в интимния мрак,
с усмивка фалшива на уста неотменна.
Във спора се стигна от майка и бог,
до низости, голота и сърбеж.
Кой превърна любовта във порок
или в недостоен пладнешки грабеж.
За женския устрем към пари и към власт.
Нямащи свян, смиреност и срам.
Запленени от похот и страст.
На дупето пише: „аз обичам“ със плам.
Превърнали любовта във порок.
В познатата до болка изгода.
В един обезмислен живот за залог,
във който глупостта е на мода
http://www.vbox7.com/play:0b868c1ba0
© Динко Милев Всички права запазени