на тема:"Какви е деца раждала...българска майка юнашка!"
I. Някогашната: сама раждаше безчетна
челяд, до синора, дискретно
в полето.
II. Сегашната: 1. (на хиляда-една!): едва
едничка рожба, акуширана
от стюардеси надвесени,
в комфорта на самолета.
2. За да роди,
трябва и сила юнашка.
Единствено в Родилното
не чака на опашка.
III. Отлагачката: В името на своята Кариера,
отказа се - Тя самата -
да ражда.
Възложи това с абсолютно
доверие, -
на жените, в които
ще се преражда.
IV. Резонни предположения:
1.) Понеже в тотален сме демографски
фалит,
заради дефицита фатален на майки,
да ги вземем, като най-евтин кредит, -
я от Африка, я от Ямайка.
2.) Тези три милиарда да дадем не за "F",
а за раждащи майки и бебешки рев, -
за да я има под небето България.
И тогаз самолети над нея да вардят.
V. Асоциация с призива на "Комунистическия
манифест": "Пролетарии от всички страни,
съединявайте се!":
За спасението ни от демографския срив,
да отправим наш боен интерпризив:
"Бежанци от всички страни, съвъкуплявайте се в България!"
© Вълчо Шукерски Всички права запазени