Боже, ти прости тоз човек,
никой се не смили над него.
Тъй през двадесет и първия век
в душите ни надделя нашето его.
И друг клошар живее бедно –
и към него ли няма милост да проявим?
И не мислим ли, че туй не е редно
и докога безразличието ще търпим?
© Георги Всички права запазени