Старият пес
Шаро – стар пес, без око,
недочуващ с лявото ухо,
куца с десен заден крак,
но пак подгони го мерак.
Той се свира тук и там
(как не го е Шаро срам),
и както душел, зад една ограда,
си намери кучка хубава и млада.
Нададе той любовен вой,
а тя била със род, от сой,
но стана тя каквато стана –
пак се „облажи” ветерана!
© Валентин Добрев Всички права запазени