О, Старосел, възкръснал от земята,
богатата история разкрил,
на траките наследник на благата,
днес в пазвите си мен си приютил.
Доспехите ти древни в полумрака
потегнали са бойния си строй.
Проядените мечове очакват
десниците си възлести за бой.
И в щитове, отърсени в прахта ти,
дрънчат нестройно, вече бият в такт,
пред погледа орлов на шлема златен
от вожда величав до сетен трак.
А аз, потомък ваш, пред тез вериги,
приемам тук поредния парад,
наследникът на хана си ювиги,
на таз земя под мен и моя град.
09.09.2010г.
гр. Стрелча
© Иван Христов Всички права запазени
Напоследък ми излизат доста неща за дочитане и наваксване, наистина.
Аз имам един любим сайт, с доста спорещи помежду си теории за историята. Има и в него върху какво да се замисли човек! ) http://protobulgarians.com/ Нямам нищо общо с него, освен че ми е интересен!