Приятели много,
в цифри статични,
присъстват, отсъстват...,
трием от лични...
Лайкват картинки,
от смях си припадат,
на пошлост дивят се,
аплодират с награда.
Но тези, по-скромните
със сърце и душа,
трудно ще видите
на нечия фейсбук-стена.
Те са истински винаги,
прями... даже сърдити,
но пък често отварят ви
за стойностното очите.
От его не страдат, или
компетентност велика.
Селфи рядко си правят.
Живеят скромно и тихо.
Но имат си принцип
единствен и честен.
Да бъдат достойни
и творят по човешки.
Те са рядкост, наистина
Намират се трудно...
Пазете ги с искреност
и обгриженост мъдра.
© Валя Сотирова Всички права запазени