Мъж ми днеска има ден рожден,
дълго мислих - какво да му даря?
Нещо, дето много да е поздравен,
тъй с цяло сърце да му честитя.
Рекох, да му взема една мадама,
че то мъж за какво най си мечтай...
Обаче в магазина казват: "Няма,
всичко що е женско свърши, край!"
Е с празни ръце как да си вървя?
Не е неудобно, не е редно даже,
стоя и се оглеждам, очи въртя
и чакам нещо да ми се покаже.
Останало на склад, мъжко само.
Като няма друго, взимам го и беж,
ако мъжът ми не го ще, давам рамо,
аз ще го използвам този младеж.
Април беше рожденият ми ден -
въдица тогава моичкият ми дари,
ама риболовът нещо не е за мен,
та той я ползва (давал е пари...).
Ами така де, с мъжа ми сме едно
и попът каза го, като ни венчава.
Тъчем с години общото платно,
едно всичко ни е... Значи става?
:)
04.08.2008г
(цикъл "Похортували си баби млади")
© Анета Саманлиева Всички права запазени
Значи става, браво!!! Това да се чува, Етчи!!!