/На моите деца/
Дий, дий, конче,
конче-вихрогонче.
Бягай бързо,
вятъра настигай!
* * *
Баба жаба кекерица
в блатото лови мушици.
Брей, че жаба-жабурана,
вдига врява до тавана!
* * *
"Лети" нагоре и не спира,
небето иска да достига.
Не е пчеличка или птичка,
а мъничка детска ръчичка.
© Диана Бунева Всички права запазени